Author Topic: CIT System Requirements  (Read 42923 times)

Offline Pilovali

  • im special
  • L4 Staff
  • ****
  • Posts: 2800
  • IT guy
  • Registered: 05/06/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Group: KLM
  • Ingame: KLM-P|Pilovali
  • Squad: 404
Re: CIT System Requirements
« Reply #45 on: 29 04, 2021, 09:06:46 am »
I am planning to make a decent PC not only for this game I want to know if this components will run CIT with 60 FPS without drops and ofc record the game smoothly in 60 fps
Ryzen 3 2200g with dual channel  (this is a APU)
16GB Ram
No. It'll be smooth and good fps, but you'll probably get a few fps drops and I doubt recording will be at 60 fps.
I have a i7-8550U with Intel UHD620 and I get 47 fps with everything on max. In Lag Santos I get 30-40 fps.

ServiceDesk Engineer | IT guy | Introduction

Offline Axe

  • Senior Community Member
  • ****
  • Posts: 2189
  • My discord account: zander#4415
  • Registered: 25/05/2019
    YearsYearsYears
  • Group: The_ReNeGaDeS
Re: CIT System Requirements
« Reply #46 on: 29 04, 2021, 03:09:54 pm »
and a Ryzen 5 3400g? With dual channel aswell
I have Ryzen 5 3400g and 12 ram. My fps drops to 30-40 at very crowded areas and ARs like (GY 20v20), most of the time my fps is 60.
fr

Offline MeD.

  • 5th Leader
  • Honorable
  • *****
  • Posts: 1979
  • Grace of a Saint
  • Registered: 12/11/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Ingame: Waltz_For_Venus
Re: CIT System Requirements
« Reply #47 on: 29 04, 2021, 08:05:27 pm »
I have Ryzen 5 3400g and 12 ram. My fps drops to 30-40 at very crowded areas and ARs like (GY 20v20), most of the time my fps is 60.

That's an MTA problem, the configuration itself doesn't have to anything to do with the drops.
Real ones will never forget.

Offline Pilovali

  • im special
  • L4 Staff
  • ****
  • Posts: 2800
  • IT guy
  • Registered: 05/06/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Group: KLM
  • Ingame: KLM-P|Pilovali
  • Squad: 404
Re: CIT System Requirements
« Reply #48 on: 29 04, 2021, 11:02:01 pm »
It's not cus the APU doesn't has enough power, it's because GTA and MTA relies on very high single thread performance.

ServiceDesk Engineer | IT guy | Introduction

Offline Pilovali

  • im special
  • L4 Staff
  • ****
  • Posts: 2800
  • IT guy
  • Registered: 05/06/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Group: KLM
  • Ingame: KLM-P|Pilovali
  • Squad: 404
Re: CIT System Requirements
« Reply #49 on: 29 04, 2021, 11:29:15 pm »
Soo if the game uses many threads I have to reduce the amount? And this case MTA have to use only 1 thread and everything will be stable?
What? No...
MTA and GTA SA isn't just optimised for multicore performance. Its a game from 2004 and there wasn't really much multicores yet.

ServiceDesk Engineer | IT guy | Introduction